In de media

Met m’n verhaal in de column ‘Baanbreker’ in het tijdschrift Zin!
Het gaat over mensen die rond hun 50e nog een loopbaanswitch hebben gemaakt.

Voordat je het artikel dat ik heb bijgevoegd enthousiast gaat lezen ;) wil ik even twee punten verduidelijken en in de juiste context plaatsen, zodat het ook echt míjn verhaal is (zeker omdat het in de ik-vorm is geschreven…).

Ten eerste (voor veel mensen waarschijnlijk een kleinigheidje, maar voor mij ontzettend belangrijk om daar duidelijkheid over te hebben) de zin ‘Herbalife, van de afslankproducten’
Acht jaar lang heb ik ‘gevochten’ om dit vooroordeel uit de wereld te krijgen… Herbalife is géén afslankproduct. Het is voeding (óók voor de Nederlandse wet die daar heel streng in is)
Sterker nog: als Herbalife een afslankproduct was geweest was ik er nooit aan begonnen, omdat ik niet geloof in afslankproducten. Ik geloof wél in voedingsstoffen. En ik merk zelf als geen ander wat die voedingsstoffen met me doen voor mijn gezondheid. Ik sta dan ook nog steeds voor 100% achter het product.

Dat brengt me meteen bij het tweede punt. In het rijtje carrière index staat dat een coach mij heeft helpen kiezen tussen Herbalife (Vrijheid) en baarkleden maken (meer beperkt)’. Dat is wel héél kort door de bocht… :)

In een coachingsgesprek met Brigitte van Tuijl (ere wie ere toekomt) legde ik de spagaat voor waar ik op dat moment in zat: Ik had het gevóel dat ik moest kiezen tussen Herbalife (dat stond voor mij voor vrijheid, omdat ik voor het werk niet gebonden was aan een vaste plek) en het maken van baarkleden (wat ik leuk vond om te doen, maar waarbij ik letterlijk aan één plek vastzat – namelijk achter de naaimachine).

Waar het om ging was dat Brigitte de magische woorden sprak: “Ga doen waar je hart ligt, maar denk niet in beperkingen” en dát zinnetje zette de sluizen open en heeft de hele achtbaan waar ik het laatste jaar in terecht ben gekomen op gang gebracht.

Daardoor ben ik er achter gekomen dat als je er echt voor open gaat staan, alles ineens op je pad lijkt te komen.

De tekst ‘The Answer to How is Yes’ geeft het mooi weer: Probeer niet in te vullen hóe iets zal gaan als je de beslissing neemt, maar neem de beslissing en ga op je gevoel af. Wat er sindsdien is gebeurd had ik namelijk nooit van tevoren kunnen bedenken.

Nu de nuances zijn aangebracht, verwijs ik je vol trots naar het artikel.

Veel leesplezier!

GoodsToRemember in de Zin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *